Filmhuis: Don Quichot

  Het Arsenaal, Doesburg
  30 november 2023
  14:00 uur


  DOESBURG – Bij Filmhuis Doesburg is donderdag 30 november om 14.00 uur het ballet ‘Don Quichot’ te zien. Vrijdag 1 en woensdag 6 december om 20.00 uur wordt de film ‘Upon Entry’ vertoond. Op zaterdag 2 december om 14.00 uur en zondag 3 december om 11.00 uur kunnen de kleintjes genieten van een spannende sinterklaasfilm. De films worden vertoon in Het Arsenaal in Doesburg.

  In de balletproductie ‘Don Quichot’ wordt de romantiek van de klassieke roman van Miguel de Cervantes tot leven gebracht. De excentrieke edelman Don Quichot en zijn trouwe dinaar Sancho Panza proberen het jonge stel Kirtri en Basilio bij elkaar te brengen. Dit energieke 19e-eeuwse ballet wordt vol enthousiasme uitgevoerd op de levendige partituur van Ludwig Minkus, waarin de solisten van The Royal Ballet hun virtuositeit kunnen laten zien.

  In ‘Upon Entry’ reizen de Venezolaanse stedenbouwkundige Diego en de Spaanse danseres Elena naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. Ze hebben geldige visa, maar zelfs met een brandschoon geweten is de douanecontrole bij aankomst in de VS een zenuwslopende procedure. Vol ongeloof belandt het koppel in een beklemmend inspectieproces, waardoor niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band in het gedrang komt. Dit maakt van ‘Upon Entry’ een spannende psychologische thriller die zowel universele luchthavenangsten als moderne immigratiesystemen onder de loep neemt.

  In het weekend zijn de kinderen aan de beurt met de spannende sinterklaasfilm ‘De gestrande stoomboot’. Sint vertelt hierin dat de reis naar Nederland niet bepaald gemakkelijk was. Danspiet had stiekem een papegaai meegenomen en deze vrolijke vogel veroorzaakte binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl