Midwinterhoornwandeling

  De Harmonie, Doesburg
  3 december 2023
  09:20 uur


  DOESBURG – De Midwinterhoorngroep Doesburg start op zondag 3 december het blaasseizoen met een groots opgezette wandeltocht over de verdedigingswallen en de binnenstad van de oude Hanzestad Doesburg. Onderweg laten vele midwinterhoornblazers de melodieën horen, die voor dit eeuwenoude instrument gecomponeerd zijn, en is er een demonstratie van het maken van een Midwinterhoorn.

  Volgens de traditie mag de midwinterhoorn uitsluitend klinken in de Adventstijd en dat is dit jaar van 3 december tot en met Driekoningen op 6 januari. Het seizoen wordt traditioneel geopend met deze wandeling. Er is een route uitgezet van 8 kilometer. De wandeling start tussen 9.30 uur en 12.00 uur bij het clubgebouw De Harmonie van de muziekvereniging De Schutterij aan de Burgemeester Nahuyssingel in Doesburg. De deelnemersprijs is 4 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. De routebeschrijving is uitgebreid met veel informatie over de gebouwen in de stad.

  De Doesburgse Midwinterhoorngroep heeft een grote bekendheid opgebouwd in het 18-jarig bestaan. Naast publicaties in kranten en tijdschriften trad men ook op voor radio en tv. Zelfs een Japanse nieuwszender gaf al eens aandacht aan de Doesburgers met hun mystieke klanken. Ook dit komende seizoen is de agenda overvol. Zo treedt de groep op in Doesburg en in het Openluchtmuseum in Arnhem. Maar ook op diverse andere plekken is de Midwinterhoorngroep Doesburg te beluisteren.

  midwinterhoorngroepdoesburg.nl