Oude films Doesburg

  Podium Doesburg, Doesburg
  23 november 2023
  14:30 uur tot 01:00 uur


  DOESBURG – De historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh houdt ook dit najaar weer twee filmvoorstellingen met de titel ‘Doesburg op oude filmbeelden’. Op donderdag 23 november om 14.30 en 20.00 uur worden onder andere films vertoond uit 1951 en 1966.

  De beelden tonen Doesburg in vroeger tijden, maar ook gebeurtenissen en inwoners van toen. Honderden inwoners van Doesburg uit die jaren komen voorbij, veel herkenbare en nog levende stadsgenoten zijn vol in beeld.
  Verder is er aandacht voor het onderwijs en de verschillende lagere scholen. Er zijn beelden van de jongensschool, meisjesschool, school A, Ireneschool en de christelijke school aan de Armgardstraat. Ook sport komt aan bod met volleybal en voetbal op de Halve Maan, dameshandbal, tafeltennis, de vroegere gymnastiekverenigingen Eendracht en Agilitas en zeilen op de Oude IJssel.
  Ook zijn er beelden van de schipbrug en de bouw van de nieuwe IJsselbrug, de scheepswerf van de familie Van der Werf, de GOG-gebouwen, de GTW-loods, de oude sluis met ophaalbrug in de huidige Barend Ubbinkweg en de eerste vrachtwagens van Roelofsen.
  De stadswijken zuidelijk Molenveld en Oranjesingel, de Prins Hendrikstraat, de driehoek Julianastraat/Emmastraat en de jachthaven aan de Oude IJssel worden in beeld gebracht en op straatbeelden is onder andere de melkboer te zien. Op veler verzoek worden ook beelden getoond van het polygoon bioscoopnieuws met daarin beelden van Doesburg tijdens de feesten in 1937 ter gelegenheid van 700 jaar stadsrechten, de opening van de vaste brug in 1952 en het afscheid van de stoomtram in 1957.

  De voorstellingen duren ruim twee uur en beginnen om 14.30 en 20.00 uur. De zaal van Podium Doesburg opent een half uur voor aanvang. Tickets kosten 6 euro en zijn te reserveren via podiumdoesburg.nl. Als er nog kaarten verkrijgbaar zijn, zijn deze tegen contante betaling aan de kassa verkrijgbaar voor aanvang van de voorstelling.

  Het trammetje in de Bergstraat