Kinderfilm Paw Patrol: The Mighty Movie

  Het Arsenaal, Doesburg
  12 november 2023
  11:00 uur


  DOESBURG – Een thriller, een documentaire, een Chinese film en een kinderfilm. Die zijn de komende week te zien bij Filmhuis Doesburg in het Arsenaal in Doesburg.

  Op woensdag 8 november is de thriller ‘Holy Spider’ voor de laatste keer te zien. Een dag later, op donderdag 9 november is het de beurt aan de documentaire ‘Blind Ambition’. Deze begint om 14.30 uur. Ook op zondag 12 november om 20.00 uur wordt deze documentaire vertoond. ‘Blind Ambition’ is een hartverwarmende documentaire. Vier Zimbabwaanse vluchtelingen vinden na een zware reis een doel in hun opleiding tot sommelier in Zuid-Afrika. Wanneer de kans zich voordoet om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen blind wijn proeven in Frankrijk, begint hun volgende uitdagende reis. Hun verhaal is typisch dat van underdogs, van vier onwaarschijnlijke helden die samen een ondenkbaar doel weten te bereiken. Het trauma dat ze hebben meegemaakt weegt zwaar, maar er is ook ruimte voor humor. De luchtige momenten komen niet alleen van de vier sympathieke mannen en hun ontwapenende persoonlijkheden, maar ook van de filmmakers die in de diepte duiken van de ietwat absurde wijnproefwereld.

  ‘Return to dust’ is de titel van de ontroerende Chinese film die te zien is op vrijdag 10 en woensdag 15 november, beide dagen om 20.00 uur. De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Ze besluiten hun krachten te bundelen om samen te overleven. In de veilige haven die ze hebben weten te creëren, ontstaat er langzaam maar zeker een bijzondere band tussen Ma en Cao. Naast een teder liefdesverhaal is ‘Return to dust’ een ode aan een uitstervende manier van leven op het Chinese platteland en een kritiek op de moderniteit, soms opzichtig, dan weer subtiel. Tegenover het rauwe en kwetsbare, maar door de fraaie landschapsfotografie ook idyllisch ogende plattelandsbestaan van Ma en Cao plaatst regisseur Ruijun Li een omgeving van blind materialisme en uitbuiting en exploitatie.

  Voor kinderen komt het filmhuis met ‘Paw Patrol: The Mighty Movie’. Een magische meteoor stort neer in Avonturenstad en geeft de Paw Patrols superkrachten. Met name Skye, de kleinste onder de pups, is uitzinnig over haar nieuwe krachten. Wanneer hun vijand Humdinger uit de gevangenis weet te ontsnappen, verenigt hij zich met een gestoorde wetenschapper om hun superkrachten te stelen. Het lot van Avonturenstad ligt in de pootjes van de Paw Patrols, ook in die van Skye, want ook de kleinste pup kan een groot verschil maken. Deze film is te zien op zaterdag 11 november om 14.00 uur en zondag 12 november om 11.00 uur.

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl