Film Quand tu seras grand

  De Bundel, Dieren
  14 november 2023
  20:00 uur


  DIEREN – Het Filmhuis Dieren vertoont de komende week twee films in De Bundel: ‘La ragazza del futuro’ en ‘Quand tu seras grand’.

  ‘La ragazza del futuro’ is op vrijdag 10 november vanaf 20.00 uur te zien. ‘Quand tu seras grand’ wordt vertoond op zondag 12 november vanaf 14.30 uur en op dinsdag 14 november vanaf 20.00 uur. Boeken kan via de website van het filmhuis: filmhuisdieren.nl.
  ‘La ragazza del futuro’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Lia is een jonge vrouw die niet goed aardt in het Sicilië van de jaren zestig met zijn oeroude gebruiken. Als op een avond een goede vriend haar dwingt tot het bedrijven van de liefde, moet ze volgens de heersende moraal trouwen om haar eer te redden. Ze accepteert dit niet en voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, trotseert een vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking.

  ‘Quand tu seras grand’ is een warme komedie waarin twee werelden samenkomen. Yannick is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude, wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z’n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.