Fruitshow

  Museumtuin, Doesburg
  12 november 2023
  10:00 uur


  DOESBURG – Museumtuin ’t Olde Ras in Doesburg houdt op zaterdag 11 en zondag 12 november de jaarlijkse fruitshow. Bezoekers kunnen honderden appel- en perenrassen uit eigen collectie bewonderen, allemaal rassen die ooit op Nederlandse bodem hebben gestaan en door de vrijwilligers van de tuin worden behouden.

  “Ogen te kort komen is ons doel voor deze show”, melden de vrijwilligers van ’t Olde Ras. Ze laten de gasten proeven, ruiken en beleven. Buiten is de boomverkoop in de kwekerij. Hier zijn vele oude rassen fruitbomen te vinden in verschillende boomvormen en leeftijden. Vrijwilligers geven advies op het gebied van aankoop, aanplant en teeltwijze.
  Wie het koud heeft gekregen, kan bij de brandende haard aanschuiven voor een kop koffie of glas appelsap met appeltaart. “Laat je verder verrassen wie en wat je nog meer gaat aantreffen binnen!”, aldus de organisatie. Iedereen krijgt aan het eind van de dag een leuke attentie mee naar huis.

  De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 november, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De entree kost 3 euro. Pinnen is niet mogelijk. Museumtuin ’t Olde Ras is te vinden aan de parallelweg Den Helder 1, naast het zwembad.

  tolderas.nl
  06-51268802