Thema-avond voedselverspilling

  Dorpskerk, Rheden
  27 oktober 2023
  20:30 uur


  RHEDEN – Op vrijdag 27 oktober om 20.30 uur wordt er een thema-avond over voedselverspilling gehouden in de Dorpskerk van Rheden. Julia IJsselmuiden houdt zich bezig met duurzaamheid en zal de aanwezigen meenemen in het levensverhaal van Linh de Rijstkorrel, van de Vietnamese rijstvelden naar een Nederlands bord.

  De belangrijkste feiten over voedselverspilling komen voorbij en er wordt geëindigd met een gesprek over hoe zelf voedselverspilling tegengaan kan worden. Wereldwijd belandt 30 procent van al het voedsel dat we produceren in de afvalbak, terwijl bijna een miljard mensen dagelijks met honger naar bed gaan. Daarnaast heeft voedselverspilling ernstige ecologische gevolgen. Als voedselverspilling een land zou zijn, zou het op de derde plaats staan als grootste uitstoter van broeikasgassen, na de Verenigde Staten en China. Het voorkomen van voedselverspilling wordt dan ook beschouwd als een van de belangrijkste oplossingen voor het tegengaan van klimaatverandering.
  Julia neemt de aanwezigen mee en creëert bewustzijn over voedselverspilling in de samenleving voor nu en in de toekomst. Dat blijkt ook uit haar beroep, ze is duurzaamheidsmanager bij een technologiebedrijf dat zich richt op het verminderen van de verspilling van groente en fruit. Zij zal de aanwezigen op een interactieve manier bewuster maken van de wereld waarin we leven en de rol die we spelen in de huidige wereldwijde uitdagingen.
  Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen. De toegang is gratis, wel kan er vrijwillig een gift gedaan worden.

  dorpskerkrheden.nl