DoeDag-markt

  Het Rhedens, Dieren
  1 november 2023
  14:00 uur


  DIEREN – Op woensdag 1 november van 14.00 tot 17.00 uur houden tweedejaars leerlingen van Het Rhedens Dieren een DoeDag-markt op hun school.

  Vanachter kraampjes presenteren ze hun zelfgemaakte producten. Ook zijn er activiteiten zoals schminken, nagels lakken en armbandjes maken. Ook kunnen bezoekers er iets eten of drinken. Voor elk product en voor elke activiteit wordt een kleine vergoeding gevraagd. De opbrengst is voor de regionale stichting Deel en Geef Door die zich inzet voor Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland en de Deelkastjes van Stichting Lokaal Rheden (stichting-deel-en-geef-door.nl).
  De DoeDag-markt is onderdeel van het burgerschapsproject Jouw leefomgeving en JIJ dat Leerjaar 2 drie dagen volgt. Het project wordt de eerste dag ondersteund door MDT on tour, een programma van het ministerie van OCW, in samenwerking met jongeren, maatschappelijke organisaties, scholen, gemeenten en andere ministeries. Zij leggen uit wat maatschappelijke diensttijd inhoudt, hoe jongeren anderen kunnen ontmoeten buiten hun eigen leefwereld en tegelijkertijd iets voor een ander en/of de samenleving kunnen doen. Gedurende het project leren leerlingen talenten ontdekken, uitdragen en presenteren.