Filmhuis: Oppenheimer

  Het Arsenaal, Doesburg
  15 oktober 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Op donderdag 12 oktober om 14.30 uur en zondagavond 15 oktober om 20.00 uur is is de film ‘Oppenheimer’ te zien bij Filmhuis Doesburg in het Arsenaal. Vrijdag 13 oktober woensdag 18 oktober om 20.00 uur staat de Deense komedie ‘Fædre & Mødre’ op het programma.

  ‘Oppenheimer’ gaat over de wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Hij leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De overheid, met senator McCarthy voorop, acht haar gevaarlijk voor de veiligheid van Amerika. Oppenheimer is uiteindelijk verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

  ‘Fædre & Mødre’ gaat over ouders Piv en Ulrik. Zij willen alleen het beste voor hun kind en dus sturen ze hun dochter Hannah naar een nieuwe en bijzondere school. Hannah is daar helemaal niet zo in geïnteresseerd, maar haar ouders krijgen hun zin. Het echtpaar Piv en Ulrik wil zich bij de oudergroep van haar nieuwe school voegen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze staan voor grote uitdagingen en bovendien neigt de institutionele cultuur ernaar het slechtste in de volwassenen naar boven te halen. Op een schoolreisje, waar ze net als andere ouders aan moeten meehelpen, slagen de ouders er glansrijk in zich een een stuk kinderachtiger en onverantwoordelijker gedragen dan de kinderen zelf.

  filmhuis-doesburg.nl