Informatiiewandeling

  Start: Parkeerplaats Huis ter Eerbeek, Eerbeek
  10 oktober 2023
  17:00 uur


  EERBEEK – Dit najaar werkt Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) op landgoed Huis te Eerbeek. Aan een deel van de Middenlaan en bij de oliemolen worden vijftig oude en slechte beuken weggehaald. Ze worden vervangen door nieuwe bomen voor de veiligheid en om toekomstige generaties ook te kunnen laten genieten van de mooie lanen.

  De 41 beuken in het eerste stuk van de Middenlaan zijn oud en aan het einde van hun levensduur. Mede dankzij Stichting De Versterking en het Dinamo Fonds komen er wintereiken voor in de plaats. Wintereiken zijn beter bestand tegen de droge en voedselarme grond. Ook de verhoging waarop de bomen staan en het pad worden opgeknapt.

  Werkzaamheden

  In de buurt van de oliemolen worden de beuken vervangen. Ook deze bomen naderen het einde van hun leven. Om de veiligheid van zowel bezoekers als het monument te garanderen worden hier nieuwe beuken geplant. Zo blijft de historische band met de molen bestaan. Hier werd namelijk de olie uit de beukennootjes gehaald.
  Extra struiken en bomen worden geplant om de zichtlijn van Huis te Eerbeek naar de oliemolen weer te herstellen. Informatiewandeling

  Op dinsdag 10 oktober zijn geïnteresseerden van harte welkom voor een rondwandeling met uitleg en de gelegenheid om vragen te stellen. Aanvang om 17.00 uur op de parkeerplaats van Hotel landgoed Huis te Eerbeek, Professor Weberlaan 1 te Eerbeek. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.
  Om een indicatie te hebben van het aantal bezoekers, wordt aanmelden op prijs gesteld via info@glk.nl.