Modelspoorshow

  Cultuurhuis Pater Dekker, Eerbeek
  8 oktober 2023
  10:30 uur


  EERBEEK – Op zondag 8 oktober is er van 10.30 tot 15.00 uur een grote modelspoorshow van diverse Zwitserse modelspoorbananen in Cultuurhuis Pater Dekker in Eerbeek.

  De show wordt georganiseerd door de Vereniging Spoorgroep Zwitserland. Dit is een vereniging van liefhebbers van de Zwitserse spoorwegen met ongeveer 150 leden. Aanleiding is het veertigjarig bestaan van de vereniging.

  Modelstoomtrein

  De modelbanen zijn van een diverse grootte en spoorbreedtes, smalspoor, normaalspoor en grootspoor. Buiten zal een modelstoomtrein haar rondjes trekken. Binnen zijn films te bewonderen en is er een infostand over toeristische activiteiten in Zwitserland. Op een kleine ruilbeurs kunnen bezoekers ‘iets leuks aanschaffen’, variërend van modelspoormaterieel, boeken en films tot modelauto’s.
  De Middenzaal van het cultuurhuis fungeert als Zwitserse Stube; de bar is de hele beurs geopend waar de bezoekers voor ‘een bescheiden prijs’ drankjes en dergelijke kunnen nuttigen.
  De entree bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.
  De mensen van de vereniging heten de bezoekers van harte welkom en hopen een leuke middag te kunnen aanbieden.

  Veertig jaar

  De Vereniging Spoorgroep Zwitserland bestaat in Nederland sinds 1982. Ze bestond vorig jaar dus al veertig jaar maar vanwege corona werd er toen geen feest gevierd. Een dag voorafgaand aan de modelspoorshow, op 7 oktober wordt het feest gevierd met de leden, ook in Eerbeek. Daarbij zal ook een aantal Zwitserse spoorwegmaatschappijen aanwezig zijn.

  spoorgroepzwitserland.nl

  Foto: VSZ