Filmhuis: Allelujah

  Het Arsenaal, Doesburg
  4 oktober 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont de komende tijd verschillende films in het Arsenaal. Donderdag 28 september is om 14.30 uur de film l’Innocent te zien net als zondagavond 1 oktober (20.00 uur). Allelujah is de film die op vrijdag 29 september om 20.00 uur en woensdag 4 oktober – ook om 20.00 uur – vertoond wordt. Reserveren kan via filmhuis-doesburg.nl

  l’Innocent is een komisch drama en een meeslepende feelgood actiefilm. Twee volwassen kinderen bespieden hun moeder die in de gevangenis werkt en wil trouwen met een gevangene. Louis Garrell, (acteur en regisseur) heeft zo zijn bedenkingen. Samen met zijn beste vriendin Clémence bespioneert hij zijn moeders mysterieuze echtgenoot. De twee ontdekken een andere kant van stiefvader Michel, maar daar blijft het niet bij. De natuurlijk klinkende conversaties zetten een lichte spanning tussen de personages in gang waardoor ze serieus overkomen. Hun onderlinge verhoudingen en emoties voelen oprecht en aangrijpend. De afwisseling tussen het serieuze en het komische is goed getimed. De grappige stukjes versterken de oprechtheid waardoor het drama meeslepend blijft.
  Allelujah begint ‘kabbelend’ op de geriatrische afdeling van ziekenhuis Bethlehem in Yorkshire. Judy Dench is één van de patiënten. Het ziekenhuis wordt met sluiting bedreigd, maar niet voordat de hoofdverpleegster een lintje krijgt. Een filmploeg wordt uitgenodigd om alles vast te leggen. Britse filmmakers zijn meesters in het vertellen van verhalen waar om gelachen én gehuild kan worden. Ook hier wordt de camera gericht op gewone mensen en de lichtere en duistere kanten van hun leven.

  filmhuis-doesburg.nl