Inloop Zonnepark Zilverbeek

  Tjark Riks, Eerbeek
  25 september 2023
  19:00 uur


  EERBEEK – Initiatiefnemer Sunvest en landschapsarchitect Smartland presenteren maandag 25 september hun plannen voor Zonnepark Zilverbeek in Hall. Dit doen zij tijdens een informatieavond voor inwoners van de gemeente Brummen en voor omwonenden van het plangebied, dat tegen de gemeentegrens van Apeldoorn ligt.

  Zonnepark Zilverbeek moet komen aan de Lendeweg in Hall. Het grootste deel ligt ten noorden van de weg, een kleiner deel aan de zuidkant. Het park wordt zo’n 17 hectare groot en telt straks 9,2 hectare aan zonnepanelen, waarmee circa 19.300 MWh per jaar kan worden opgewekt. Dat is genoeg om te voorzien in het stroomgebruik van zo’n zesduizend huishoudens.
  Sunvest belooft langs de Lendeweg een strook van 20 meter te gebruiken om het bestaande natuurgebied verder uit te breiden en daarmee de ruimtelijke impact van het zonnepark te beperkten. “Dit gebied leent zich uitstekend om (zeker ten opzichte van de huidige maisteelt) extra waarde toe te voegen aan de natuur, bodemkwaliteit en hydrologie van dit gebied”, meldt het bedrijf op haar website. Het is de bedoeling dat het groen rondom het zonnepark de Gelderse ecologische verbindingszone Eerbeek-IJssel gaat versterken.

  Sunvest en Smartland doen de plannen uit de doeken tijdens een informatieavond. Deze is op maandag 25 september, van 19.00 tot 21.30 uur in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. Er is een korte presentatie van het ontwerp. Daarbuiten kunnen bezoekers in gesprek met medewerkers van Sunvest en de gemeente Brummen. Belangstellenden kunnen zich via zilverbeek@sunvest.nl aanmelden.

  Kaart: Sunvest.nl

  sunvest.nl/zonnepark-zilverbeek

  Het ontwerp voor Zonnepark Zilverbeek