Zelf een hologram maken

  Bibliotheek, Dieren
  18 september 2023
  15:30 uur


  DIEREN/VELP – In september kunnen kinderen bij de Bibliotheek Veluwezoom ontdekken hoe ze een hologram kunnen maken. Op maandag 18 september kunnen kinderen tussen 15.30 en 17.00 uur kunnen kinderen terecht in de Bibliotheek in Dieren en op dinsdag 19 september op hetzelfde tijdstip in Velp.
  ‘Zelf een hologram maken’ is onderdeel van een serie middagen voor kinderen van 8-12 jaar oud, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zelf mee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een game bouwen bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp. Deelnemen aan Digiplay kost 2,50 euro per keer.
  Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze produceren.