Filmhuis: Dalva

  Het Arsenaal, Doesburg
  13 september 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont de indrukwekkende film ‘Dalva’ en kinderfilm ‘Mijn kat en ik’. Daarnaast is zondag de balletvoorstelling Sleeping Beauty te zien, die voortkomt uit een bijzondere samenwerking met The Royal Opera House in Londen. De films worden vertoond in de filmzaal in Het Arsenaal in Doesburg.

  ‘Dalva’ gaat over het 12-jarige meisje Dalva. Als zij uit huis gehaald wordt, kleedt en gedraagt ze zich als een dametje. Al snel wordt duidelijk waarom dat zo is. Ze werd jaren misbruikt door haar vader, die haar weghaalde bij haar moeder en Dalva ‘opvoedde’ alsof ze zijn vrouw was. In het opvanghuis waar Dalva terechtkomt kan het deprogrammeren beginnen. Deze film is vrijdag 8 en woensdag 13 september om 20.00 uur te zien.

  De kinderfilm ‘Mijn kat en ik’ gaat over Poes. Hij is erg nieuwsgierig en dwaalt graag over de dakan van Parijs. Het leven van Poes komt op zijn kop te staan als de 10-jarige Clémence hem in huis neemt. Een vakantie in een landhuis in het hart van de Vogezen in Frankrijk zorgt voor een geweldig avontuur. Deze film is voor kinderen van 6 jaar en ouder en wordt vertoond op zaterdag 9 september om 14.00 uur en zondag 10 september om 11.00 uur.

  Sleeping Beauty is de eerste van negen voorstellingen die ballet, concert en opera naar het witte doek brengen. Deze productie van Matthew Bourne is zondag 10 september te zien om 14.00 en 20.00 uur. Bourne transformeert het klassieke sprookje Doornroosje tot een gotische wereld van feeën, vampiers en selfie makende toeristen op de direct herkenbare partituur van Tsjaikovski. Hij geeft een gekke, moderne draai aan het klassieke sprookje. Met een onvergetelijke score, weelderige decors en kostuums, suggestieve belichting en meesterlijke vertelkunst wordt het geliefde sprookje tot leven gebracht door het uniek getalenteerde gezelschap New Adventures.

  filmhuis-doesburg.nl