Tuin en Klimaat Route

  Mini-landgoed Alacanala, Klarenbeek
  9 september 2023
  09:00 uur


  BRUMMEN/KLARENBEEK – Op zaterdagen 2 en 9 september wordt de Nationale Tuin en Klimaat Route gehouden. Ambassadeurs voor biodiversiteit stellen op deze dag hun erven open voor bezoekers. In Brummen is op 2 september de tuin van Rita Schoonman te bezoeken, kijk voor meer informatie op tuinenklimaatroute.nl/locatie/tuin-van-hoeve-de-asch-brummen. In Klarenbeek is op 9 september de tuin van Ruud van der Plank in Klarenbeek geopend, zie tuinenklimaatroute.nl/locatie/mini-landgoed-alacanala-klarenbeek. Hun tuinen zijn zo ingericht dat ze voorbereid zijn op weersextremen, zoals hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren.
  De ambassadeurs van het Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui zijn particulieren die de biodiversiteit een handje helpen in hun tuin of op hun land. Zij hebben diverse maatregelen genomen op hun terrein, zoals regenwatervijver, een bijenhotel of een tuin vol planten. Op tuinenklimaatroute.nl is van elk erf te zien welke maatregelen hier te vinden zijn.
  In het praktijknetwerk gaat het om kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. De ambassadeurs bieden met hun tuin, erf en land zij mogelijkheden voor flora- en faunaontwikkeling die elders vaak ontbreken. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gelooft dat een netwerk bijdraagt aan de bewustwording en de verhoging van biodiversiteit. Op slgelderland.nl/projecten/praktijknetwerk-biodiversiteit-voor-buitenlui is meer informatie te vinden over het prakijknetwerk.