Oranjefeest

  De Meent, Angerlo
  7 september 2023
  11:00 uur


  ANGERLO – Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 september wordt in Angerlo het Oranjefeest gevierd. Er is een mooi programma samengesteld met activiteiten voor jong en oud.

  Het feest gaat om 18.15 uur van start met een optocht door het dorp. Daarin loopt onder andere het koningspaar van vorig jaar mee, Luuk en Fay, maar ook muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers, verklede (school)kinderen en het bestuur van de Oranjevereniging. Rond 19.00 uur wordt het Oranjefeest officieel geopend met de traditionele vendelhulde en aansluitende de aftrap voor de daaropvolgende twee dagen feest.

  Op donderdag 7 september staan in het teken van de volks- en oranjespelen. De activiteiten beginnen om 11.00 uur met ringrijden op de tractor. Om 12.00 uur is het tijd voor vogelgooien voor de dames en het schijfschieten. Het vogelschieten start om 13.00 uur met aansluitend het koningsschieten. Dan wordt bekend wie koning Luuk op gaat volgen. Na het succes van vorig jaar vinden het vogelgooien en het schieten wederom plaats op het veldje achter De Meent.
  Van 15.00 tot 20.00 uur zorgt partyband Heer en Meester voor muziek om te dansen en feesten in zalencentrum De Meent.

  Op vrijdag 8 september wordt er gestart met festiviteiten voor de kinderen. Om 9.00 uur is de voorstelling ‘Anders met Sander’ te zien. Deze is voor de kinderen van Villa Pip en groep 1 tot en met 4 van de Trompetter. Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn er de kindervolksspelen. Ze strijden om de titel van jeugdkoning en -koningin.
  Om 9.45 uur start het dogcart rijden en om 10.30 uur ringrijden per fiets. ’s Middags vanaf 12.30 uur tot 17.00 uur kan er weer gedanst en gefeest worden met muziek van partyband Heer en Meester. Rond de klok van 13.30 uur is de prijsuitreiking van de volks- en oranjespelen en wordt de nieuwe koning gehuldigd. Aansluitend is de bekende kinderdans met een lekkere traktatie voor de kinderen. ’s Avonds zorgt Bandje vanaf 20.30 uur voor de sfeer, zodat er in De Meent een spetterend feest losbarst.

  facebook.com/oranjeverenigingangerlo

  Dogcart rijden in 2022