Festival Klaterklanken

  Kasteel Rosendael, Rozendaal
  22 juli 2023
  10:00 uur


  ROZENDAAL – Zaterdag 22 juli is het reizende klassieke muziekfestival Klaterklanken voor de derde maal te gast bij Kasteel Rosendael in Rozendaal. Het festival bestaat uit korte, toegankelijke concerten op verschillende plekken op het landgoed.

  Bezoekers aan Klaterklanken maken een concertwandeling. Op mooie plekjes op het landgoed krijgen zij in vijf korte concerten van 10 minuten een breed scala aan klassieke muziekstijlen voorgeschoteld. Harpist Joost Willemze speelt zowel romantische, impressionistische als hedendaagse muziek. De klassiek gewortelde heren van 3Violas nemen bestaande stukken (klassiek, pop, minimal, film, elektronisch) minutieus onder de loep en zetten deze naar hun hand. Cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio brengen een deel uit hun nieuwe voorstelling rondom de eerste cellosuite van Benjamin Britten. Het Maat Saxophone Quartet speelt naast virtuoos repertoire ook een aantal rustige stukken. De vier zangeressen van NKK NXT combineren vocaal repertoire met nieuwe composities en improvisaties. Het festival wordt afgesloten met de gezamenlijke Klaterklanken Symfonie. Het publiek wordt voorafgaand hiervoor klaargestoomd in een korte workshop.

  Voor kinderen zijn er familiewandelingen, een ingekorte variant van de concertwandeling met een verteller als gids. Daarnaast is er een familievoorstelling van het Epos Ensemble voor kinderen van 5 jaar en ouder, gebaseerd op het boek Boutje van de Rommelberg. Het Wonderland Collectief speelt, onder leiding van danseres Makiko Ito, een voorstelling speciaal gericht op baby’s en een voorstelling voor peuters.
  Daarnaast is er nog een uitgebreid randprogramma van pop-up concertjes, een talentenpodium, een silent disco, workshops en het slotconcert met alle musici samen.

  klaterklanken.nl