Concert Calefax Rietkwintet

  Tuin Middachten, De Steeg
  16 juli 2023
  11:30 uur


  DE STEEG – Zondag 16 juli speelt het Calefax Rietkwintet in de kasteeltuin van Middachten in De Steeg. Dit is het eerste optreden in een reeks zomerconcerten in te tuin.

  Calefax omschrijft zichzelf als ‘een klassiek ensemble met een popmentaliteit’. Het is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.
  Het repertoire van Calefax bestaat uit zelfgeschreven arrangementen en nieuwe composities die in opdracht geschreven zijn. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Componisten uit de hele wereld schrijven speciaal voor hen. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staat Calefax daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

  Het concert van Calefax Rietkwintet is zondag 9 juli 11.30 uur. Op cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/concert zijn tickets te koop.
  Foto: Sarah Wijzenbeek