Concert Hanna Schwalbe

  Podium Doesburg, Doesburg
  20 juli 2023
  19:30 uur


  DOESBURG – Het internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival is niet meer weg te denken uit het zomerprogramma van Podium Doesburg. Eind juli verzorgen topstudenten van de Musiksommer Campus in het Duitse Kleef in Doesburg een serie sprankelende en gratis toegankelijke pianoconcerten. Pianiste Hanna Schwalbe is op donderdag 20 juli de eerste artiest in de serie van zes optredens. Zij speelt werk van Van Beethoven, Schumann en Busoni.

  Hanna Schwalbe komt uit Hamburg, waar ze al op 4-jarige leeftijd piano en viool leerde spelen. Haar eerste publieke optreden liet niet lang op zich wachten. Als 6-jarige trad ze op in de befaamde Laeiszhalle. Op 14-jarige leeftijd begon ze aan de vooropleiding van de Hannover University of Music, waar ze na haar middelbare school begon aan haar bachelor muziek.
  Nog tijdens haar opleiding speelde Hanna als soliste onder meer in de Berliner Philharmonie, het Concertgebouw in Amsterdam en het Palau de la Musica in Barcelona. In 2017 won ze de wedstrijd ‘Jugend musiziert’ met het hoogste aantal punten, waarbij ze ook nog de speciale prijs van de Duitse Stichting voor Muziekleven kreeg. Haar concert werd uitgezonden op de WDR en uitgebracht op CD. Daarna volgde een 2e prijs op het internationale Steinway Concours en een 1e prijs op het Bechstein pianoconcours.
  Het concert bij Podium Doesburg begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kunnen bezoekers hun waardering laten blijken met een vrijwillige gift ter ondersteuning van de studenten. De overige concerten zijn op 21, 22, 27, 28 en 29 juli.