Voorstelling Apennoten

  Openluchttheater de Pinkenberg, Rozendaal
  19 juli 2023
  14:00 uur


  ROZENDAAL – Ook deze zomer zijn er weer zes familievoorstellingen te zien in Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal. Zang, dans, theater en circusacrobatiek komen voorbij. Duo Apennoten bijt op woensdag 19 juli het spits af.

  Apennoten bestaat uit Bas Fortgens en Nienke van den Berg, ook wel bekend van NPO Zapp. Zij brengen ‘een kist vol liedjes’, een muzikaal programma waarin wordt gezongen en gedanst. Niet alleen op het podium, maar ook in de zaal. Kinderen en hun ouders doen zelf mee. Op het podium staat een grote kist. Telkens mag één van de kleuters iets uit de grote kist pakken. Bij alles wat er tevoorschijn komt, hoort een speciaal liedje. De kinderen kunnen met alle liedjes meedoen door te zingen, dansen of een instrument te bespelen.
  In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten van NPO Zapp. Deze nummers worden in een kleine bezetting gezongen door Nienke, en begeleid op gitaar en ukelele. De nummers worden afgewisseld met verhaaltjes, verteld door Nienke én de kinderen in het publiek. Net als op televisie leren de kinderen spelenderwijs over muziek.

  Op woensdag 26 juli is er een muzikale voorstelling door Ietje & Fietje, waarin oud-Hollandse liedjes centraal staan. Op woensdag 2 augustus is het rijd voor Rang Pang Circus met het programma MikMak. Izaline Calister brengt woensdag 9 augustus het programma ‘Bon Dia, Goedemorgen’ met Antilliaanse kinderliedjes. Op woensdag 16 augustus komt theatergroep Hilaria met de voorstelling ‘Het amulet’. Plaza Patatta sluit met de avontuurlijke, muzikale voorstelling ‘De fantastische verjaardag’ het seizoen af op woensdag 23 augustus.

  De voorstellingen beginnen steeds om 14.00 uur. Op cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/kindervoorstelling zijn kaartjes te koop.

  Foto: Edwin Vermeulen

  Apennoten