Jubileumviering

  De Mollenhof, Oeken
  8 juli 2023
  10:00 uur


  OEKEN – Zaterdag 8 juli viert de Mollenhof in Oeken haar 7,5-jarig bestaan. Er is van alles te doen op de hoeve, zoals een braderie, livemuziek, lekker eten en drinken. Ook wordt het eerste deel van het belevingspad officieel in gebruik genomen.

  In de laatste 7,5 jaar is er veel bereikt op de Mollenhof. Sinds januari 2016 is de hoeve uitgegroeid van een oude boerderij met alleen maar weilanden tot een mooie buitenplaats. Er is een prachtige tuin aangelegd, die zich steeds verder ontwikkelt. In de tuinkamer kunnen bezoekers met een kopje koffie tussen het groen genieten van ontluikende plantjes en ontkiemende zaden. Er wordt een moestuin onderhouden, waaruit geoogst wordt voor de lunch van de bezoekers. De klusschuur is gerenoveerd en hier kan onder andere met hout worden gewerkt. Afgelopen voorjaar is het eerste deel aangelegd van een verhard en natuurlijk wandelpad. Dit is een belevingspad waar de bezoekers kunnen wandelen om van de natuur te genieten, om even op een bankje uit te rusten om een mooi gesprek te hebben.
  De ontwikkelingen gaan de komende tijd gewoon verder. Het voorhuis wordt gerenoveerd en ingezet als respijtzorg appartement. Dit is voor tijdelijke opvang, maar ook om met partners te komen voor een vakantie. Eventueel kan de zorg overgenomen worden. De oude deel wordt omgebouwd tot een creatieve ruimte voor de bezoekers. Deze zal breder worden ingezet voor onder andere workshops, lezingen en ander ontmoetingen.

  Dit alles wordt zaterdag gevierd met een gezellige, feestelijke dag. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. De Mollenhof is te vinden aan de Kleine Vosstraat 7 in Oeken.