Hanzetrail

  Binnenstad, Doesburg
  25 juni 2023
  11:00 uur


  DOESBURG – Hanzestad Doesburg is zondag 25 juni gastheer voor de Hanze City Trail. Hardlopers en wandelaars ervaren tijdens dit evenement de IJsselkade en de binnenstad van Doesburg op een geheel nieuwe manier.

  “Dit bijzondere evenement, geïnspireerd door de rijke geschiedenis van de Hanze en de nauwe band tussen de rivier de IJssel en de binnenstad van Doesburg, belooft deelnemers een betoverende ontdekkingsreis door de prachtige straten en adembenemende landschappen van de stad”, aldus de organisatie. “De Hanze City Trail is ontworpen om de deelnemers mee te nemen op een historisch avontuur, waarbij ze de mogelijkheid krijgen om door eeuwenoude panden te wandelen en te genieten van de verrassende plekjes die normaal gesproken verborgen blijven. Van schilderachtige steegjes tot historische monumenten, elke stap onthult een stukje van het rijke erfgoed van Doesburg.”

  Deelnemers aan de Hanze City Trail kunnen kiezen tussen routes van 10, 5 en 2,5 kilometer lang. Kinderen die met de 2,5 kilometer meedoen, kunnen niet alleen genieten van de route, maar ook van een leuke activiteit en zij krijgen een prijsje. Iedereen kan meedoen, van recreatieve wandelaars tot ervaren hardlopers.
  Deelname kost 12,50 euro per persoon. Alle lopers krijgen een Hanze City Trail-goodiebag, ter waarde van 40 euro. Wie zich inschrijft, kiest vooraf een tijdslot om in te starten. De eerste start is om 11.00 uur. De run wordt georganiseerd door I Am Sports.

  hanzecitytrail.nl