Lezing: ontstaan gemeente Rheden

  Bibliotheek, Velp
  21 juni 2023
  10:30 uur


  DIEREN/VELP – In de Bibliotheek Velp en Dieren vindt een lezing plaats ter gelegenheid van 450 jaar Rheden. In de lezing wordt het ontstaan van de gemeente Rheden besproken.
  Woensdag 21 juni komt Gerrit van Middelkoop, beeldend kunstenaar en grondlegger van de Dingenfabriek, in de bibliotheek van Velp vertellen. Hij neemt bezoekers mee in het verhaal van het ontstaan van Schoutambt Rheden. Wie was Didès Elspa Révellas en wat is de wonderbaarlijke werking van bepaalde paddenstoelen? De spreker zal de omstandigheden schetsen waaronder Schoutambt Rheden tot stand kwam. Ook de invloed van de overvloedige paddenstoelengroei op de ontstaansgeschiedenis van de gemeente komt in de lezing aan de orde.
  Op woensdag 5 juli geeft hij dezelfde lezing in de bibliotheek in Dieren. Aansluitend aan de lezingen is in beide bibliotheken ook de expositie Het Verhaal Van De Kist te bewonderen. In de vitrines worden de ketting met zeven miniaturen en vier originele perkamentvellen getoond. De lezingen beginnen om 10.30 uur en duren tot 12.00 uur.