IJsseldag festival

  Rondom Veerstoep, Dieren
  17 juni 2023
  10:00 uur


  DIEREN – Rondom de veerstoep in Dieren, veerpont Steeds Voorwaarts en aan de Olburgse zijde van de IJssel is zaterdag 17 juni van 10.00 tot 18.00 uur van alles te doen. Onder de noemer IJsseldag festival kan die dag onder andere worden genoten van theater, live muziek, rondvaarten op de IJssel, excursies, verschillende activiteiten voor kinderen en een brandweer experience.

  Zaterdagochtend 17 juni opent het festival om 10.00 uur op spectaculaire wijze. Voor kinderen en volwassenen is er daarna een doorlopend en volledig gratis programma op beide oevers van de IJssel. En te voet kunnen bezoekers de hele dag gratis pendelen tussen beide festivallocaties. Speciaal voor de IJsseldag zijn er rondvaarten en wandelingen met gidsen om de IJssel écht te ervaren. Opgeven hiervoor kan via ijsseldag.nl.
  De IJsseldag wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Bungeeroeien. Tussen 13.00 en 16.00 uur vinden de wedstrijden plaats voor volwassen en jeugd. Aanmelden hiervoor kan ook via de website.

  Wie meer wil weten over de veerpont en haar eeuwenoude geschiedenis, kan daarvoor terecht in het boek ‘Het Dierense Veer’, dat die dag wordt gepresenteerd. De historie van de eeuwenoude veerdienst tussen Dieren en Olburgen wordt verteld in een nieuwe uitgave van Wencel Maresch. De presentatie van het boek vindt om 10.30 uur plaats bij het veer in Dieren tijdens het evenement. De auteur is verder de hele dag aanwezig en het boek is exclusief tijdens de IJsseldag met korting verkrijgbaar.

  De brandweer Dieren pakt flink uit met de Brandweer experience. Zij houdt demonstraties brandblussen en reddingsacties uit het water. Op de muziekpodia kan worden genoten van muziek onder het genot van een hapje en een drankje. Alle activiteiten zijn in het kader van en met steun van de Gemeente Rheden 450 Jaar, zijn alle activiteiten gratis. Het volledige programma is te vinden op de website.

  ijsseldag.nl