Motorrun

  Start: Het Rhedens, Dieren
  3 juni 2023
  10:30 uur


  DIEREN/DOESBURG – Zaterdag 3 juni wordt voor de 31e keer de Motorrun gehouden. De start is om 10.30 uur bij het Rhedens in Dieren. Dan gaat het gezelschap richting Doesburg.

  De Motorrun Doesburg is een toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking, die als bijrijder op een motor (denk hierbij aan een motor met zijspan of een trike) een route van zo’n 120 kilometer rijden door de Liemers en de Achterhoek. De Motorrun wordt vanaf rond 15.30 uur afgesloten op Rhederlaag (De Giese Kop) bij Giesbeek met een gezamenlijke barbecue.
  De Motorrun Doesburg is al jaren een begrip en is in handen van de Stichting Integratie Verstandelijk Gehandicapten (IVG) uit Doesburg. Er rijden in totaal zo’n honderd motoren mee, samen goed voor een lange stoet van zo’n 1,5 kilometer lengte. Sommige deelnemers en motorrijders doen al jaren mee. De drijvende kracht achter de Motorrun is Marga Bles uit Doesburg. Onder haar verantwoordelijkheid is de Motorrun door de jaren heen uitgegroeid tot het grootse evenement van nu.
  De Motorrun is gratis voor de deelnemers en rijders. De kosten worden gedekt door sponsoren en fondsen. Ook zijn er zo’n tweehonderd vrijwilligers actief, die zorgen voor een onvergetelijke dag. Een groot deel van de sponsoring wordt bijeengebracht door leerlingen van Het Rhedens, die hiervoor een sponsorloop organiseren.

  motorrundoesburg.nl
  secretariaat@motorrundoesburg.nl