Open Tuin

  Zwarteweg 4, Rheden
  6 juni 2023
  19:00 uur tot 20:30 uur


  RHEDEN – Dinsdagavond 6 juni van 19.00 tot 20.30 uur houden de vrijwilligers van Dorpstuin Zwarteweg en de Klaproostuin in Rheden een opentuinavond voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Ze laten zien en vertellen wat ze allemaal hebben gedaan en nog willen doen.
  De Zwarteweg Buurtuin is de Dorpstuin Zwarteweg geworden. De ingang is naast Zwarteweg 4. Er zijn bomen en struiken geplant, net als bessen, noten en hittebestendige planten. De moestuinbedden zien er veelbelovend uit. Insecten- en oorwurmhotels wachten op nieuwe of vertrekkende gasten. Het is weer een mooie gezellige plek geworden om in te werken of om elkaar te ontmoeten.
  De Klaproostuin aan de Korenbloemstraat 21 was voorheen een geheel betegeld schoolplein. Hier is door IVN Oost Veluwezoom vorig jaar begonnen met een uitgebreide Operatie Steenbreek, waarbij het meeste materiaal hergebruikt is om ruimte creëren voor bloemen, planten, mossen, insecten, vogels en ander klein spul. Insecten kunnen al een ware (nectar)kroegentocht houden in de tuin. De tuin is nog steeds in ontwikkeling, maar er is al heel wat te zien. Tijdens de openstelling worden er rondleidingen gegeven em staat de koffie klaar.

  communicatie@ivnoostveluwezoom.nl