Meet Up: Welkom in het Symbioceen

  Bibliotheek, Dieren
  6 juni 2023
  19:30 uur


  DIEREN – Dinsdag 6 juni houdt Bibliotheek Dieren voor het eerst een ‘VPRO Tegenlicht Meet Up’. De uitzending die centraal staat is ‘Welkom in het Symbioceen’. Wetenschapsjournalist Rob van Hattum, regisseur van de documentaire, is deze avond te gast.

  ‘Welkom in het Symbioceen’ gaat in op het nieuwe tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren en profiteren van elkaars bestaan. Natuur en technologie werken harmonieus samen en dragen bij aan oplossingen van problemen die vandaag de dag spelen in de maatschappij. Tegenlicht sprak voor de documentaire met milieufilosoof Glenn Albrecht over het nieuwe tijdperk. Hij verzon een nieuwe vocabulaire voor het ‘symbioceen’ en inspireerde daarmee diverse onderzoekers en kunstenaars zoals Jalila Essaïdi, Lucas de Man en Iza Awad.

  Tijdens deze Meet Up wordt de aflevering teruggekeken. Daarna vindt, onder leiding van IVN Oost Veluwezoom, een gesprek plaats met documentairemaker en wetenschapsjournalist Rob van Hattum. Hierin gaat het over de inzet van natuurlijke intelligentie versus kunstmatige intelligentie.
  Dit wordt gevolgd door een discussie met en tussen de aanwezigen over deze voors-en tegens. De stellingen voor de discussie worden ingeleid door Sjoerd Geraeds, student Artificial Intelligence aan de Radboud Universiteit Informatica, en Jochem Macaré, IVN-gids en student ecologie aan de Hogeschool van Hall Larenstein.

  Deze bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Aanmelden kan via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of in de bibliotheek.

  bibliotheekveluwezoom.nl/thema