Samengaan-dienst PKN

  Ontmoetingskerk, Dieren
  28 mei 2023
  10:00 uur


  DIEREN – Op Eerste Pinksterdag, zondag 28 mei, vieren de Protestantse Gemeente Dieren en de Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren-NO het besluit dat zij definitief samengaan. De naam van de nieuwe gemeente luidt Protestantse Gemeente Zuidoost-Veluwezoom te Dieren-Laag Soeren-Spankeren vormen. Kortgezegd: Protestantse Gemeente Zuidoost Veluwezoom.
  Beide gemeenten kennen een rijke traditie, die bijvoorbeeld in het geval van Spankeren al vele eeuwen oud is. De nieuwe gemeente telt rond de 1300 leden, die op allerlei terrein zeer actief zijn. Veel inwoners van Dieren, Laag Soeren en Spankeren zullen de gemeente kennen van de kerkgebouwen: de Boskapel in Laag Soeren, de Petruskerk in Spankeren en de Ontmoetingskerk in Dieren. Alle drie kerkgebouwen, die ook een dorpsfunctie kennen, zullen net als nu in gebruik blijven bij de nieuwe kerkelijke gemeente.
  Op Eerste Pinksterdag wordt om 9.00 uur gestart met gebedsdiensten in zowel de Boskapel in Laag-Soeren als in de Petruskerk in Spankeren. Daarna gaan de aanwezigen naar de Ontmoetingskerk. Hier wordt om 9.45 uur verzameld, waarna als één gemeente wordt gestart. Om 10.00 uur begint een feestelijke Samengaan-dienst.

  pkndieren.nl
  spankeren.protestantsekerk.net