Concert Muziekfestival ZOOM!

  Hof te Dieren, Dieren
  2 juni 2023
  20:15 uur


  REGIO – Het jaarlijks terugkerende klassieke-muziekevenement ZOOM! vindt dit jaar plaats van woensdag 31 mei tot en met zondag 4 juni. Ook dit jaar komen topmusici uit binnen- en buitenland naar de Veluwezoom. Vijf dagen lang brengen de musici van het Ruysdael Kwartet samen met hun gasten bijzondere concerten op locaties in Rheden, Ellecom, Dieren, Velp, Rozendaal en Doesburg.

  Het openingsconcert is op woensdag 31 mei om 20.15 uur in de Dorpskerk in Rheden. Het Ruysdael Kwartet voert die avond werken uit van Schubert en Fauré. Vrijdag 2 juni wordt er een bijzonder concert gehouden op een historische plek in de gemeente Rheden, op het voormalige Hof te Dieren. Hier wordt het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden in concertvorm gevierd. Met onder andere het bezielende spel van trompettist Eric Vloeimans en met de Componist des Vaderlands Martin Fondse, zal de gemeente Rheden in het zonnetje worden gezet. Jonge talenten van Rhedense bodem, bekende ZOOM-musici en lokale grootheden komen deze avond op het podium. Aanvang is 20.15 uur.
  Zaterdag 3 juni kan er een muzikale wandeling worden gemaakt door Doesburg. Tussen de concerten door wandelen de deelnemers samen met een vvv-gids door Doesburg. Om 15.30 staat traditiegetrouw het pannenkoekenconcert weer op het programma in De Steeg. Zondag 3 juni kunnen muziekliefhebbers op de fiets stappen voor het fietsrouteconcert. Ook dit jaar weer zijn er vier fietsroutes uitgezet over de Veluwezoom. Vier concerten op bijzondere locaties en dan op de fiets naar het volgende concert. Alle routes eindigen bij het slotconcert in Turnhal Avegoor in Ellecom. Het volledige programma is te vinden op zoomfestival.nl.

  Ruysdael Kwartet met van links naar rechts Michael Müller, Gijs Kramer, Emi Resnick en Joris van Rijn