Kermis: zeskamp

  Kermisterrein, Oosterhuizen
  27 mei 2023
  12:00 uur


  OOSTERHUIZEN – In Oosterhuizen vindt op vrijdag 26 mei, zaterdag 27 mei en maandag 29 mei de kermis plaats. Het Oranje Comité heeft gezorgd voor een planning met activiteiten voor jong en oud, zoals kinderspelen, vogelschieten, zeskamp, tentfeest en de alom bekende rommelmarkt. De feesttent wordt verzorgd door het personeel van Café de Heksenketel.

  Het feest begint al vroeg op vrijdag 26 mei voor de kinderen van OBS Oosterhuizen, want vanaf 8.30 uur is er een kinderfeest met als thema ‘sportief circus’. De kinderen spelen spelletjes op het schoolplein en ’s middags hebben alle groepen een kunsttentoonstelling en een veiling. Daarna opent om 14.30 uur de kermis voor al deze leerlingen.
  De vrijdagavond staat zoals gewoonlijk in het teken van het vogelschieten. Om 18.30 uur kan iedereen zich aanmelden op het kermisterrein. Een half uur later wordt het startschot gegeven door Rob Rotterdam, de schutterskoning van vorig jaar. Om 20.30 zal Atomic Sound and Light iedereen in de stemming krijgen met de drive-inn show voor de huldiging van de nieuwe koning of koningin.
  De zaterdag ziet er klassiek en sportief uit. Om 10.00 komen er verschillende oude tractoren naar het terrein. Om 12.00 uur strijden twintig teams in de zeskamp. ’s Avonds staat Suit Up! op het podium. Tickets voor de zaterdagavond zijn online verkrijgbaar, te vinden via Facebook, via Oranje Comité Oosterhuizen.
  Zondag 28 mei, Eerste Pinksterdag, houdt de vereniging een rustdag, om op maandag 29 mei weer verder te gaan met de rommelmarkt. DJ Sander draait vanaf 14.00 uur muziek.