Gezamenlijke kerkdienst

  Martinikerk, Doesburg
  14 mei 2023
  10:00 uur


  DOESBURG – Zondag 14 mei ontmoeten de kerken in de regio Doesburg elkaar in de halfjaarlijkse gezamenlijke dienst. Deze begint om 10.00 uur en wordt gehouden in de Martinikerk in Doesburg.

  Het thema van deze gezamenlijke dienst is ‘liefde ontvangen en weer doorgeven’, dat mooi past bij Moederdag. Voorgangers zijn Arnold Vellekoop van het Leger des Heils, ds. Jaap Lof van de Ooipoortkerk en ds. Karin Spelt van de Protestantse Gemeente Drempt en Oldenkeppel. Musici en zangers uit de deelnemende kerken verlenen hun medewerking. Lucian Venderink bespeelt orgel en piano, Jense van der Eerden levert een bijdrage op trompet en de cantorij zingt, onder leiding van organist Wilbert Berendsen. Er is ook een kinderprogramma. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie en thee te drinken en door te praten over het thema van de dienst.

  Het is uniek dat zeven kerken elkaar hebben gevonden en samen optrekken. Dit doen zij door gezamenlijke kerkdiensten, maar ook door andere activiteiten, zoals filmavonden, thema- avonden en gesprekskringen. Ook in aandacht voor mensen wordt samen actie ondernomen. Bijvoorbeeld in de hulp voor vluchtelingen en de zorg voor ouderen. De samenwerkende kerken zijn RK Parochie Sint Martinus, Remonstranten Doesburg, Samenwerkingsgemeente de Ooipoortkerk Doesburg, Het Leger des Heils Doesburg, Protestantse gemeente Angerlo-Doesburg, Drempt-Oldenkeppel en Hummelo.