Filmhuis: The Whale

  Het Arsenaal, Doesburg
  17 mei 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft komende week een vol programma. Zo is er een extra vertoning van ‘Tár’ , maar ook een leuke kinderfilm. Alle films zijn te zien in Het Arsenaal. Reserveren kan via filmhuisdoesburg.nl.

  Donderdag 11 mei om 14.30 uur en zondag 14 mei om 20.00 uur draait ‘A man called Otto’. Otto Anderson is een norse weduwnaar die alleen plezier beleeft aan het bekritiseren en veroordelen van zijn buren. Wanneer er een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte Marisol. Er ontstaat een wonderlijke vriendschap die zijn wereld op zijn kop zet.
  Op donderdag 11 mei om 20.00 uur is een extra vertoning van de film ‘Tár’. Deze draait om Lydia Tár, dirigente van de Berliner Philharmoniker. Ze is op de toppen van haar kunnen: ze is onderwerp van een lovend portret in The New Yorker, werkt aan een boek over zichzelf, componeert een muziekstuk en dirigeert Mahlers Vijfde. Maar wanneer haar assistent wanhopige e-mails krijgt van een oud-collega, begint Lydia’s leven langzaam te ontrafelen. In deze film wordt de charismatische Tár geconfronteerd met haar machtsmisbruik.

  Vrijdag 12 en woensdag 17 mei is om 20.00 uur ‘The Whale’ te zien.Charlie leeft teruggetrokken, heeft ernstig overgewicht en lijkt alles te zijn kwijt geraakt. Toch probeert hij het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie te herstellen. Maar die verwijt hem dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan wordt verteld hoe Charlie de man geworden is die hij nu is en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

  Zaterdag 13 mei om 14.00 uur en zondag 14 mei om 11.00 uur wordt de kinderfilm ‘Ernest en Célistine op avontuur in Brabbelland’ vertoond. De vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine wordt flink op de proef gesteld. Ze gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland!