Kieskleurig en Doeswatt pop-up

  Meipoortstraat 2, Doesburg
  6 mei 2023
  10:00 uur


  DOESBURG – Naaiatelier Kieskleurig en Energiecoöperatie DoesWatt beheren op zaterdag 6 en zondag 7 mei van 10.00 tot 17.00 uur een pop-up winkel in het centrum van Doesburg. Een lokale beheerder van het pand aan de Meipoortstraat 2 geeft beide organisaties de mogelijkheid om publiciteit te vragen voor de uitgangspunten waar ze voor staan, namelijk duurzaam en energiezuinig leven.

  Naaiatelier Kieskleurig heeft inmiddels al diverse vestigingen in de regio, waar mensen op bepaalde dagdelen, onder begeleiding van vrijwilligers, (nieuwe) kleding leren naaien en repareren. De doelgroep zijn vooral anderstaligen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het is een aangename en laagdrempelige manier om nieuwe contacten aan te gaan en iets nieuws te leren zonder veel energie en materiaal te gebruiken. Alle stoffen en naaimachines zijn tweedehands. Bovendien zijn de lessen gratis. Gedurende de openingstijden van de pop-up winkel kunnen mensen er terecht voor informatie, maar er zijn ook stoffen, fournituren en producten te koop die door de mensen van het naaiatelier zijn gemaakt.

  Energiecoöperatie DoesWatt is in de pop-up aanwezig om advies te geven op het gebied van energie opwekken, het besparen van energie of tips rondom duurzaamheid. DoesWatt geeft handen en voeten aan de wens van Doesburgers om stappen te zetten naar een energieneutraal Doesburg. Het doel is dat er in Doesburg in de nabije toekomst op een verantwoorde en milieubewuste manier net zoveel energie wordt opgewekt als er gebruikt wordt. Thema’s die centraal staan zijn, zijn begrip en draagvlak creëren voor de energietransitie, mensen laten inzien dat anders omgaan met energie loont en je geld kan besparen zodat het ook nog leuk wordt, projecten opzetten waarbij lokale energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind en water.

  mooiduurzaamdoesburg.nl