Bevrijdingsfeest

  Start: Smittenberg, Beekbergen
  5 mei 2023
  11:40 uur


  BEEKBERGEN – Stichting 4 en 5 mei Beekbergen staat komende week stil bij zowel Dodenherdenking op 4 mei als Bevrijdingsdag op 5 mei. Voor beide dagen is een mooi programma samengesteld.

  Op donderdag 4 mei zijn belangstellenden vanaf 18.30 uur welkom in de NK Kerk, waarom 19.00 uur de herdenkingsbijeenkomst begint. Om 19.40 uur vertrekken de aanwezigen via een stille tocht naar het oorlogsmonument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. Hier klinkt het taptoe-signaal, gevolgd door de twee minuten stilte en het Wilhelmus. Aansluitend is er een programma met kransleggingen en het defilé. Bloemen worden aangereikt door Scouting Petrus & Paulus Donders uit Apeldoorn.
  Dit jaar wordt, in aanwezigheid van locoburgemeester Henk van den Berge, de 4 mei lezing gedaan door Kolonel Jaco Brosky en spreekt dominee Sjoerd Muller. Ons-Koor zingt onder andere ‘Fix You’ en ‘Roller Coaster’ en in het park speelt Harmonieorkest PJB koralen.
  De bijeenkomst is ook live te volgen via kerkdienstgemist.nl

  Ook op vrijdag 5 mei is iedereen welkom in het Taixeira de Mattospark. Om 11.40 uur start de optocht vanaf de Smittenberg met de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums en de lopers met het Bevrijdingsvuur, dat zij uit Wageningen hebben opgehaald. De lopers worden gevolgd door jeugd, historische voertuigen en belangstellenden. Om 12.00 uur begint bij het monument een feestelijke ceremonie, met toespraak door burgemeester Ton Heerts van de gemeente Apeldoorn. Het bevrijdingsvuur wordt dit jaar ontstoken door Arend Disberg, voorzitter Stichting Dwangarbeiders Apeldoorn 1940-1945.

  4en5meibeekbergen.nl