Open atelierroute

  Diverse locaties, Brummen
  30 april 2023
  12:00 uur


  REGIO – In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 april houdt ART-Brummen van 12.00 tot 17.00 uur weer een open atelier-route. Deze loopt vanaf ’t Arthuus in Loenen via het oudste huisje van Eerbeek en het mooie buitengebied van Hall, naar het oude centrum van Brummen.

  Bij Mieke Diekmann in haar Galerie ’t Arthuus aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen zijn naast haar eigen schilderijen en sierlijke bronzen beelden weer veel kunstwerken te bewonderen van meerdere gastexposanten. Zo zijn er schilderijen met keramische elementen van Ria Donker te zien, organische vormen van geblazen glas van Tirza Verrips en keramiek objecten met veel symboliekvan Lyda Dirkse. Daarnaast is er nog veel meer te zien, zoals lampen van glas of zijde en sieraden van verschillende kunstenaars.
  Op landgoed De Molenbeek aan de Boshoffweg 2 in Eerbeek is Marieke Ruijgrok gevestigd. Zij maakt beelden van papier en pulp, afkomstig van de Middelste Molen in Loenen. Zij maakt portretten van bestaande mensen die vroeger hebben geleefd en nu nog in herinnering voortleven. Ze kleedt ze aan en plaatst ze op een sokkel. Zij laat haar werk zien in het oudste huisje van Eerbeek.
  Annelies van der Drift toont in haar atelier aan de Vosstraat 25 in Hall nieuw glaswerk en beelden. Keramiste Tries Smilde uit Aalsmeer is haar gast-exposant. Zij maakt zowel kleurrijk aardewerk als werkstukken in wit en fijn porselein, een streling voor het oog, gebruiksvriendelijk. Beide dagen demonstreert zij haar virtuoze draaitechniek om 13.30 en om 15.30.

  Aan de Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen zit Piet van Middelaar. Zijn werk laat zich niet vangen in een stijlvaste vorm, hij laat zich leiden door de bewegingen van licht en donker. Veelzijdig in zijn beelden, schilderijen en boeken; beelden tot spreken brengen, kleuren vermengd met allerlei materialen hun verhaal laten vertellen.
  Vlakbij het Marktplein met de muziekkoepel woont en werkt Joop van Ulden aan de Kerkstraat 6 in Brummen. Daar laat hij een groot aantal nieuwe vogelhuisjes en voedertafels laat zien. Alle huisjes zijn uniek en handgemaakt. In de herfst en winter zijn ze vaak een goede schuilplaats voor de vogels. Nu in het voorjaar gaat er weer druk genesteld worden.
  Naast Joop, aan de Kerkstraat 4, is de kunst van Emeke Buitelaar te zien. In haar atelier is weer van allerlei kunst te zien, veelal olieverf en nieuwe werken.
  Om de hoek aan de Zegerijstraat 7a zit Atelier Grand Elan, waar werk te zien is van de veelzijdige kunstschilder Annie Elissen, zoals schilderingen op doek, glas, porselein en objecten. Veelal kleurrijk en geïnspireerd door natuur en de schoonheid van het alledaagse met een vleugje fantasie. Dit voorjaar sieren vele vogels haar atelier. Tevens laat Jolly Berfelo-Sloots een deel van haar sieraden zien waarin zij mooie stenen verwerkt.
  Bij Otto Koedijk aan de Zegerijstraat 35 zijn naast de prachtige puzzels en bollen, de werken van de 20-jarige Jochem Witteveen, student kunstacademie Utrecht, te zien. Hij probeert in zijn tekeningen en schilderijen alledaagse dingen vast te leggen, maar hij houdt ook van het suggestieve, zo hoopt hij dat elk werk zijn eigen verhaal krijgt.
  Bij Rob Kuulkers, van Atelier ‘La Rousserolle’ aan de Karekietstraat 1, zijn niet alleen de stenen beelden, keramiek en bewerkte foto’s van Rob zelf te zien, maar ook van zijn gastexposant Monique Hamar de la Brethonière. Monique is een kunstenaar die zich toelegt op het schilderen van realistische portretten. Haar werk is geïnspireerd op haar Nederlands-Indische roots, wat tevens haar passie is.

  art-brummen.nl