Kermis

  De Vlashof, Velp
  31 maart 2023
  13:00 uur


  VELP – De eerste kermis in de regio is elk jaar in Velp. Van donderdag 30 tot en met zondag 2 april staan de attracties weer op het parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. De kermis is dagelijks geopend van 13.00 tot 23.00 uur.

  Op alle Velpse en Rozendaalse Basisscholen en Kinderdagverblijven zijn inmiddels kortingsmuntjes uitgedeeld voor de kermis. Een cadeautje van Velp voor Oranje. De oranjevereniging heeft ook een cadeautje voor mensen met een beperking. Zij zijn via Siza uitgenodigd om vrijdagmiddag 31 maart tussen 13.30 en 15.00 uur gratis te genieten van de kermisattracties. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden zal hen om 14.00 uur officieel begroeten en daarna samen met hen de attracties uitproberen. Ook leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein ondersteunen daarbij. De attracties draaien deze middag langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank voor iedereen en krijgen alle bezoekers een verrassing.

  Attracties

  Spectaculair op de Velpse kermis is de enorme trampoline. Verder kunnen bezoekers ronddraaien op een vrolijk gekleurde olifant of heen en weer schudden in de cakewalk. Met het hele gezin zijn spannende avonturen te beleven in de gezellige familieachtbaan en voor de kleintjes is er een draaimolen met paardjes, ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen. Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn behendigheid testen bij de Pink Date en een reuzenpanda winnen.

  Koningsdag

  De kermis brengt vooral gezelligheid in het dorp, maar is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. “Zonder kermis geen Koningsdag”, aldus penningmeester Vito Papa.

  Foto: Fotoclub Velp