Paaseieren zoeken

  Dierense Speeltuin, Dieren
  7 april 2023
  18:30 uur


  DIEREN – In de Dierense Speeltuin is het voor kinderen op vrijdag 7 april mogelijk om paaseieren te zoeken. Kinderen tot en met 9 jaar zijn van 18.30 tot 19.30 uur van harte welkom in de speeltuin. Dit jaar zijn er wel strengere regels voor de ouders.

  In de speeltuin komt een speciaal vak voor kinderen tot en met 3 jaar. In dat vak mag één ouder met het kind mee, maar het kind zoekt en raapt de eieren. De ouders geven alleen advies. De rest van de speeltuin is voor de kinderen van 4 tot en met 9 jaar, zonder ouders. Alleen voor kinderen met een beperking is het toegestaan om een ouder mee te nemen om te helpen zoeken. Alle andere ouders blijven op het terras. Grote tassen meenemen is niet nodig en er wordt dringend verzocht om deze thuis te laten. Een paasmandje om eieren in te stoppen kan zelf gemaakt worden of eventueel in een winkel worden gekocht. Om te voorkomen dat, net zoals vorig jaar, het ene kind naar huis gaat met zestig paaseieren en het andere kind maar met twee, houden de vrijwilligers van de speeltuin toezicht tijdens het zoeken.
  Aan kinderen met een allergie is ook gedacht. Het verzoek is om dit van te voren te melden via info@dierensespeeltuin.nl. Deze kinderen krijgen met het eieren inleveren een apart zakje met lekkers mee naar huis. Ook worden er eieren met nummers verstopt. De kinderen die zo’n ei vinden ontvangen een leuke prijs. Bij het weggaan is er voor iedereen iets lekkers, waardoor geen enkel kind zonder iets naar huis gaat. Leden uit de regio wordt verzocht om de nieuwe pasjes mee te nemen. Leden buiten de regio kunnen hun pasjes inleveren, met foto, voor de nieuwe pasjes van 2023/2024.