Filmhuis: Kung Fu Leeuw

  Het Arsenaal, Doesburg
  1 april 2023
  14:00 uur tot 23:59 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week vier films in Het Arsenaal in Doesburg. ‘Presque’ is woensdag 29 maart voor de laatste keer te zien om 20.00 uur. Donderdag 30 maart en zondag 2 april draait de film ‘Aftersun’ en vrijdag 31 maart en woensdag 5 april ‘The Banshees of Insherin’. Tussendoor draait op zaterdag 1 april en zondag 2 april de kinderfilm ‘Kung Fu Leeuw’.

  ‘Aftersun’ gaat over de tiener Sophie en haar vader Calum, die op vakantie gaan naar een Turkse badplaats. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. De film draait donderdag 30 maart om 14.30 uur en zondag 2 april om 20.00 uur.
  In ‘The Banshees of Inisherin’ volgt de kijker goede vrienden Padraic en Colm. Hun vriendschap wankelt wanneer Colm plotseling weigert nog met Padraic te praten. Padraic probeert de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Het een en ander escaleert als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap kracht bij te zetten. De film draait draait vrijdag 31 maart en woensdag 5 april om 20.00 uur.
  ‘Kung Fu Leeuw’ is een kinderfilm, speciaal voor kinderen van 6 jaar en ouder. Jimmy doet aan kungfu. Het is zijn droom om in de kop te dansen tijdens de leeuwendans, waarbij de leerlingen in het leeuwenpak de straat opgaan. Als de dansers worden gekozen spat Jimmy’s droom uiteen. Zijn leermeester, de Sifu, kiest voor nieuwkomer Li Jié en zet Jimmy achterin het lijf. Jimmy zet alles op alles om de beste te worden en zijn plek in de kop te veroveren. Daarvoor moet hij het opnemen tegen een stel pestkoppen, de Sifu overtuigen van zijn kunnen en vooral zichzelf overwinnen. ‘Kung Fu Leeuw’ draait zaterdag 1 april om 14.00 uur en zondag 2 april om 11.00 uur.

  filmhuis-doesburg.nl