Filmhuis: Presque

  Het Arsenaal, Doesburg
  29 maart 2023
  20:00 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week twee films in Het Arsenaal in Doesburg. Op woensdag 22 maart is voor de laatste keer de actiefilm ‘The Woman King’ te zien om 20.00 uur. Op vrijdag 24 en woensdag 29 maart draait de Frans gesproken film ‘Presque’ om 20.00 uur.

  ‘Presque’ begint in de Zwitserse stad Lausanne, waar Louis directeur van een begrafenisonderneming is. Als verstokte vrijgezel wijdt hij zich op zijn 58e volledig aan zijn beroep en kan hij zich er niet toe zetten om met pensioen te gaan. Igor is 40 jaar oud, een scherpe geest in een gehandicapt lichaam. Hij heeft een hersenverlamming. Igor brengt biologische groenten rond op zijn driewieler om zijn huur te betalen en brengt de rest van zijn tijd door in boeken van filosofen. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken beiden in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.
  In deze komische roadmovie, groeit het stel onderweg naar elkaar toe. De hoofdrolspeler is daadwerkelijk spastisch. Dat maakt de film een stuk geloofwaardiger.

  Reserveren: filmhuis-doesburg.nl