VVN-Opfrisdag Fiets

  Ontmoetingskerk, Dieren
  21 april 2023
  10:00 uur


  DIEREN – 50-plussers die hun vaardigheden op de fiets en e-bike willen opfrissen, zijn op vrijdag 21 april welkom in de Ontmoetingskerk in Dieren. Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. Deelname is gratis.

  De meeste Nederlanders fietsen al van jongs af aan en blijven dit het liefst ook zo lang mogelijk doen. Wel verandert het verkeer. De fietspaden worden drukker, er komen nieuwe vervoermiddelen bij en het ouder worden zorgt soms voor fysieke veranderingen die het fietsen lastiger maken. Bij een ongeval is een oudere kwetsbaarder dan een jongere fietser. Daarom biedt Veilig Verkeer Nederland hulp om veilig te blijven fietsen door middel van deze opfriscursus.
  De cursus bestaat uit een workshop van ongeveer 2 uur. Gezamenlijk wordt de verkeerskennis opgefrist. Onderwerpen als omgaan met verschillende medeweggebruikers en vitaliteit komen op een ontspannen manier aan bod. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. Ook worden de verkeersregels besproken en is er ruimte voor vragen.
  Aanvullend aan de workshop is er de mogelijkheid om met eigen fiets een parcours te oefenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Deelname aan dit onderdeel is niet verplicht.
  De opfriscursus is op vrijdag 21 april van 10.00 tot 12.00 uur in De Ontmoetingskerk in Dieren. Aansluitend is er een lunch en eventueel het fietsparcours tot 14.00 uur. Aanmelden kan via vvn.nl/opfriscursussen of steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Rheden-Rozendaal. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Meer informatie is verkrijgbaar via 088-5248920. De cursus wordt georganiseerd door VVN in samenwerking met Cosbo en de gemeente Rheden. Vooraf de verkeerskennis testen kan op vvn.nl/opfriscursus.nl.