Informatiebijeenkomst Wandelchallenge

  Wilgenstraat 4, Doesburg
  19 april 2023
  19:00 uur


  DOESBURG – De Wandelchallenge start op woensdag 19 april in Doesburg. Deze challenge komt voort uit de Nationale Diabetes Challenge (NDC), die zich inzet om de kwaliteit van het leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging.

  Bewegen is voor iedereen gezond: mensen met diabetes, COPD, overgewicht of eenzaamheid. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. In ongeveer twintig we​ken wandelen deelnemers naar een betere gezondheid, onder leiding van een deskundige wandelcoach van PlusFit. Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. Op de app van Doesburg Vitaal (te downloaden als ‘It’s my life’ via Android of Apple) kunnen mensen punten verdienen door te wandelen en te fietsen. Met deze punten kunnen inwoners met een kleine portemonnee gezonde producten verdienen, zoals kaas, brood of groenten. Inwoners van Doesburg met een ‘gezonde’ portemonnee kunnen deze punten doneren aan iemand die het harder nodig heeft. Wandelen met de Wandelchallenge in Doesburg betekent dus ook veel punten sparen voor de deelnemers.

  Op woensdag 19 april, om 19.00 uur, vindt een informatiebijeenkomst plaats met een korte startwandeling, aan de Wilgenstraat 4 in Doesburg. Vanaf woensdag 26 april wordt er iedere week gewandeld waarbij er rekening wordt gehouden met het individuele wandelniveau. Na 20 weken wandelen wordt de Wandelchallenge feestelijk afgesloten. Aanmelden kan via nationalediabeteschallenge.nl/doesburg.

  info@plus-fit.nl.​​​​​