Afval rapen voor kinderen

  Start: Dorpshuis, Rheden
  15 maart 2023
  14:00 uur


  GEM. RHEDEN/ROZENDAAL – De Landelijke Opschoondag is dit jaar op zaterdag 18 maart. In aanloop daar naartoe, organiseert team Jeugdwerk samen met de kinderburgemeester van de gemeente Rozendaal een afval-estafette. Kinderen ruimen in verschillende dorpen in de gemeenten Rheden en Rozendaal samen zwerfafval op. Hier worden wedstrijdelementen aan gekoppeld om de opbrengst zo groot mogelijk te maken.

  De afval-estafette voor kinderen start op woensdag 15 maart en eindigt op zaterdag 18 maart. Uitgerust met afvalprikkers, afvalringen, vuilniszakken en hesjes, beschikbaar gesteld door de gemeente, gaan kinderen onder begeleiding van jongerenwerkers de wijken in. Middels een afvalbingo en wedstrijdelement voor de meeste kilo’s maken zij kans op leuke prijzen.
  Kinderen die willen meedoen, kunnen op een dag naar keuze aansluiten. Aanmelding is niet nodig. Woensdag 15 maart wordt er opgeruimd vanaf Dorpshuis Rheden van 14.00 tot 16.00 uur, donderdag 16 maart vanaf De Paperclip Velp van 15.30 tot 17.00 uur en vrijdag 17 maart vanaf Inloophuis Dieren van 15.30 tot 17.00 uur.
  De laatste ronde van de Afvalestafette vindt plaats op zaterdag 18 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, in Rozendaal. Om 10.00 uur geven de Kinderburgemeester Lot Jager en burgemeester Ester Weststeijn de aftrap op het bordes van het gemeentehuis, waar om 12.00 uur de prijsuitreiking plaatsvindt.