Opening expositie

  Nieuwe Ruimte, Velp
  5 maart 2023
  15:00 uur


  VELP – De nieuwe expositie in Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, heet Droomland. Kunstenaar van de maand is Sybrecht Bosker. Zij nodigde Susan Haag en Julia Bosker uit als mede-exposanten. De expositie wordt zondag 5 maart geopend.

  Voor Sybrecht Bosker is de natuur een belangrijke bron van inspiratie en tevens de bron van de materialen die ze verwerkt in haar kunstwerken. De natuurlijke materialen worden verrijkt door het gebruik van verschillende technieken en kleuren, zoals schilderen en borduren. Ze maakt kleurrijke en romantische creaties, waarbij verrassende elementen zijn te ontdekken in de gelaagdheid en de kleurschakeringen.
  De keramische objecten van Susan Haag zijn dragers van een ogenschijnlijk ingewikkelde geometrische decoratie in wit, zwart en soms in kleur. Zij worden raku gestookt en dat levert bijzondere, unieke en contrastrijke tonen van licht en donker op. Het dynamische effect van de decoratie op de ronde vorm is bijzonder. Er ontstaat diepte met een sterk trompe-l’oeil effect.
  Waste into Wonderland van Julia Bosker is een bijzondere moderne kunstcollectie. Zij noemt haar techniek painting with plastic. Ze gebruikt verpakkingsmateriaal dat normaliter bij het afval verdwijnt. Een ander karakteristiek kenmerk van Julia’s werk is het zichtbare houten raamwerk.
  De expositie wordt op zondag 5 maart geopend om 15.00 uur in de expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp en is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.