Halfvastenoptocht

  Feesttent hoek Akkerweg/Mariendaalseweg, Angerlo
  12 maart 2023
  13:00 uur tot 23:59 uur


  ANGERLO – Stichting Halfvasten houdt op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart voor de 21e keer het Halfvastenweekend in Angerlo. De tent staat dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk in het weiland tegenover de voetbalvelden van VV Angerlo Vooruit op de hoek Akkerweg/Mariëndaalseweg.

  Zaterdagavond om 19.30 trapt orkest Cabrio het weekend af. Cabrio is een coverband en speelt top 40 nummers, Hollandse dijenkletsers, medleys, rocksongs en feestnummer. Dit allemaal met confetti, een lichtshow en vlammen. Tickets zijn verkrijgbaar via halfvasten-angerlo.nl en in de tent. De toegang is vanaf 16 jaar.
  Op zondag 12 maart trekt vanaf 13.00 uur de Halfvastenoptocht door het dorp. Ruim duizend deelnemers, ingedeeld in negen categorieën, strijden voor de hoogste eer. De optocht bestaat uit schitterende praalwagens en kleurrijke loopgroepen, begeleid door de beste show- en dweilorkesten. Zij worden beoordeelt door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. In alle categorieën zijn geldprijzen te verdienen. De prijsuitreiking is rond 16.30 uur in de feesttent, ook weer met muziek van huisband Cabrio.
  De organisatie heeft ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en de 65-plussers. Zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroep wordt geplaatst tegenover de grote kerk in Angerlo. De entree is 2,50 per persoon. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen vanwege de verwachte drukte.

  halfvasten-angerlo.nl