Rondje Klarenbeek

  Start: MFC, Klarenbeek
  18 maart 2023
  07:00 uur


  KLARENBEEK – Dit jaar vinden op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het Rondje Klarenbeek, de Long Distance Walk en de tiende Kennedymars in Klarenbeek plaats. Deelnemers van het Rondje Klarenbeek lopen 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer. Deelnemers van de Long Distance Walk maar liefst 110 kilometer en van de Kennedymars 80, 60, 40 of 20 kilometer.

  De aanmeldingen stromen al binnen. Wat opvalt is dat de helft van alle aanmeldingen van mensen komt die voor de eerste keer meedoen. Tijdens de wandelingen heeft iedere deelnemer een reflectiehesje aan met daarbij de nodige herkenbare verlichting. Een enkeling loopt er als een complete kerstboom bij: alles om goed gezien te worden. Wandelaars voorzien zichzelf van eten en drinken, maar ook de organisatie draagt hieraan bij. Om de 6 á 7 kilometer is een rustpost, waar wandelaars van alles kunnen krijgen. Van fruit tot bouillon en van koffie tot een broodje ei. Om de 20 kilometer komen de wandelaars terug bij het MFC Klarenbeek om zich even op te frissen en voor een kleine versnapering.
  De 110 kilometer-wandelaars krijgen na 30 kilometer een warme maaltijd aangeboden. Tussen lus twee en drie is er voor de deelnemers een ontbijt.Tijdens de tochten rijden parcoursbewakers rond die bij calamiteiten kunnen ingrijpen en eventueel het Rode Kruis kunnen waarschuwen. Tijdens het evenement zijn ongeveer honderdtwintig vrijwilligers actief om te ondersteunen.

  De Long Distance Walk, Kennedymars en Nacht van Klarenbeek starten op vrijdag 17 maart. De verschillende afstanden van het Rondje Klarenbeek worden gelopen op zaterdag 18 maart. Meer informatie over de starttijden per afstand staat op scklarenbeek.nl/kennedymars.