Kindercarnaval

  De Klaarbeek, Klarenbeek
  17 februari 2023
  14:00 uur


  KLARENBEEK – In ’t Neutendarp Klarenbeek wordt van donderdag 16 tot en met zondag 19 februari flink gefeest. Clownskoppen aan de lantaarnpalen geven duidelijk aan dat de Klarenbekers de bloemetjes buiten gaan zetten.

  Carnavalsvereniging De Neutenkrakers zorgt weer voor een uitgebreid programma. Dit alles wordt gehouden in residentie Het Krakershol in Klarenbeek, gevestigd in De Klaarbeek, voorheen De Nieuwe Zweep. Gedurende deze dagen regeert het Carnavalspaar prins Antoine en prinses Cathelijne met assistentie van adjudant Gerwen.

  Traditioneel is er op de donderdagavond voor het carnaval het Bouwerscafé. Na maanden voorbereidingen is het tijd om het carnavalsweekend feestelijk te openen. De aanvang is om 21.00 uur. De toegang is gratis.
  Vrijdag is van 14.00 uur tot 15.30 uur het kindercarnaval voor alle kinderen tot en met groep 4. Bij deze doe-, dans-, spring- en discomiddag ontbreekt natuurlijk niet de polonaise en goede carnavalsmuziek. De locatie is zaal 1 van Het Krakershol. De entree is 2.50 euro. Van 19.30 uur tot 21.00 uur is er het carnavalsfeest voor de jeugd vanaf groep 5 tot 14 jaar. Jeugdige DJ’s zorgen voor de feestmuziek. De entree kost 5 euro. Vanaf 21.00 uur is Het Krakerscafé open voor een gezellig carnavalsfeest in de kroeg, voor ‘de jeugd van toen’.
  Zaterdag 18 februari is de bekende grote Klarenbeekse optocht van De Neutenkrakers. De optocht, één van de grootste van Gelderland, start om 12.30 uur aan de Hoofdweg, bij de Goorweg. Een groot aantal deelnemers doet dit jaar mee met praalwagens en loopgroepen. Vanaf 14.00 uur is er feest met DJ Magnus en DJ Sander. Om 17.30 uur is de prijsuitreiking van de Carnavalsoptocht.
  Zaterdagavond zal Magnus in zaal 1 en 2 van het Krakershol staan om het grote carnavalsfeest te vieren. Ook is er de extra grote Stuitertent, waar de hardstyle carnavalsvierder volledig los kan gaan. Dit jaar zijn er vele DJ’s. Nieuw is dit jaar de Kneitertent. Deze avond is al geruime tijd uitverkocht.
  De Neutenkrakers sluiten zondag af met Crazy Sunday. Dit is al jaren een gezellig carnavalsfeest. DJ Magnus, Otto Wunderbar en Bonte Carlo draaien.

  cvdeneutenkrakers.nl