Filmhuis: Emily

  Het Arsenaal, Doesburg
  19 februari 2023
  13:00 uur tot 23:59 uur


  DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont deze week vier films. Woensdag 15 februari om 20.00 uur is de film ‘Acht Bergen’ te zien. Donderdag 16 februari draait om 14.30 uur ‘Emily’ en deze film wordt op zondag 19 februari om 13.00 uur herhaald. Diezelfde avond is om 19.00 uur ‘Wuthering Heights’ te zien. Op vrijdag 17 en woensdag 22 februari wordt om 20.00 uur de documentaire ‘Halleluja: Leonard Cohen, a Life, a Song’ vertoond. Reserveren is gewenst en kan online.

  ‘Acht Bergen’ gaat over een intense vriendschap tussen twee jongens, de stadse Pietro en een jongen uit de bergen, Bruno. De vriendschap loopt als een rode draad door de film. Bovendien speelt de band tussen vader en zoon een belangrijke rol. Het is een film over eenzaamheid, houvast, familierelaties, zoektocht naar geluk en verbondenheid met de streek.
  ‘Emily’ gaat over het leven van de Engelse schrijfster Emily Brontë en het ontstaan van het literaire talent van Emily en haar zussen. Emily begint poëzie te schrijven en zal later bekend worden als schrijfster van ‘Wuthering Heights’, een klassieker van de Engelse literatuur. We volgen de reis van een rebel en een buitenbeentje, tot één van ‘s-werelds beroemdste, mysterieuze en provocerende schrijfsters. De verfilming van de klassieker ‘Wuthering Heights’ is zondagmiddag 19 februari te zien. Ook is een combinatie van de films Emily en Wuthering Heights mogelijk, tegen een gereduceerd tarief.
  ‘Halleluja: Leonard Cohen, a Life, a Song’ is een eerbetoon aan Leonard Cohen en zijn meest bekende en meest gecoverde song met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden. De documentaire is opgebouwd uit niet eerder vertoond archiefmateriaal van bijzondere concerten en radio- en televisie-interviews van Cohen zelf en gesprekken met mensen die een belangrijke rol speelden in zijn leven en het (her)creëren van het nummer.

  filmhuis-doesburg.nl