Presentatie Dwarsliggersdorpse Buukske

  Korenmolen, Eerbeek
  12 februari 2023
  16:01 uur


  EERBEEK – Een week voor het grote carnaval losbarst, gaat de Eerbeekse carnavalsvereniging De Dwarsliggers alvast van start. Zondag 12 februari wordt het 55+ Carnaval gevierd én wordt ’t Dwarsliggersdorpse Buukske gepresenteerd. Deze feestelijke middag vindt plaats in Residentie de Korenmolen.
  Het 55+ Carnaval begint zondag 12 februari om 14.11 uur. Deze middag is bedoeld voor 55-plussers en mindervaliden. Er zijn optredens van de Dansgarde en theatergroep de Zingende Badmutsen verzorgt een muziekbingo. Er wordt een prijs uitgereikt aan de mooist verklede gast. De entree kost 5 euro, daar zijn koffie of thee met wat lekkers, twee consumpties en snackjes bij inbegrepen.
  Deze middag wordt ook ’t Dwarsliggersdorpse Buukske uitgereikt aan de Hoogheden van de vereniging. Zij moeten het buukske verdienen door het uitvoeren van een ludieke opdracht. Daarna krijgt iedereen een exemplaar van het boekje, dat vol staat met leuke stukjes, interviews en informatie over het carnavalsweekend. Het buukske wordt in de aanloop naar carnaval door heel Eerbeek verspreid. Dit deel van het programma begint om 16.45 uur, iedereen is welkom vanaf 16.01 uur. De entree is gratis.