Opening carnaval

  Ontmoetingskerk, Dieren
  15 februari 2023
  20:00 uur


  DIEREN – Burgemeester Carol van Eert opent woensdag 15 februari het carnaval in de gemeente Rheden. Dit doet hij samen met de vijf erkende carnavalsverenigingen uit de gemeente tijdens een feestelijke avond in de Ontmoetingskerk Dieren.

  De koffie staat klaar om 19.45 uur, het programma begint om 20.00 uur. Dan nemen de niet-steekdragers plaats in de zaal. Om 20.11 uur zal een dweilorkest de Prinsenparen van de carnavalsverenigingen met hun gevolg ‘binnenblazen’.
  Burgemeester Van Eert overhandigt vervolgens de gemeentesleutel aan Prins Stan en Prinses Kim van de carnavalsvereniging De Heiknüüters uit Rheden. Ook de andere carnavalsverenigingen uit de gemeente zijn aanwezig en ontvangen een sleutel. Dit zijn De Nölers en De Deurdauwers uit Dieren en De Bloaspiepkes en De Narrenkap uit Velp.
  Naast de sleuteloverdracht staan er nog diverse carnavaleske optredens op het programma. Het officiële programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tot slot is er tot 22.15 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog met elkaar na te praten.
  De avond is mede georganiseerd door het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden.